Op vraag van VIER, die zestigplussers met zangtalent zochten voor een aflevering van een nieuw programma, togen 5 van onze leden op een woensdagnamiddag naar Videohouse op de Luchthavenlaan in Vilvoorde. Het ging over “Het beste moet nog komen”: een programma waarin Steven Van Herreweghe 10 weken lang een gast ontvangt uit de tv- en showbizzwereld en in het bijzonder over de aflevering met Erik Van Looy, die moest ontvangen worden door een gelegenheidskoor.

Naast onze 5 Andantinoleden, Agnes Van Hellemont, Ghislaine Jansen, Eli Jansen, Karel Moerenhout en Jean Vanderdonckt, waren nog zangers uit Haacht, Zaventem en Meise naar Videohouse afgezakt om deel te nemen; in totaal een koor van 15 zangers sterk.
Er was een vriendelijke ontvangst met koffie en frisdrank en er waren ook belegde broodjes voorzien. Een eenvoudige warme maaltijd was voorzien vóór de definitieve opname.

De redactie had een eigen tekst gemaakt op het liedje ‘Liefde voor muziek’ van Raymond van het Groenewoud (wel niet zo lang als het origineel hoor ;-)).
Daar zitten natuurlijk ook wel enkele valstrikken in, en er waren ook 5 korte solo stukjes bij, waarvan 2 voor Haacht, 2 voor Meise en 1 voor Vilvoorde (voor Andantino was Jean de Chinese vrijwilliger).

En dan begon de repetitie, stap voor stap en met vallen en opstaan. Het was ook nodig voor verschillende passages, dat iemand toch een beetje de maat aangaf, en daarvoor was Mit, leading lady van het Haachtse koor Cantadylia, de unanieme keuze.

We evolueerden ook naar een ‘zonder tekstpapier’ zingen. Dat bleek – vooral voor de korte solo stukjes – niet altijd zo vanzelfsprekend.

Stilaan werden we zekerder van ons stuk, en ik denk dat we misschien wel vijfentwintig keer of meer hebben geoefend. Maar Jean bleef met de slappe lach zitten en na verloop van tijd werd hij vervangen door iemand van Meise (‘nen Hollander’ maar die kwam er niet toe om het tekstje foutloos met papier te zingen ). Een kwartier voor het einde heeft Karel zich dan laten overhalen om dat over te nemen, waardoor onze voorzitter ook een solostukje voor zijn rekening mocht nemen.

De repetities in de eigenlijke studio waren natuurlijk al wat spannender en de eigenlijke opname, met 200 m/v publiek was gewoonweg tof.

Uiteindelijk was het 22 uur door als iedereen huiswaarts trok.

De uitzendingen van het programma van VIER beginnen op 1 september ; de aflevering met Erik Van Looy wordt als eerste uitgezonden. Jammer genoeg werd de bijdrage van onze zangers niet weerhouden. Desondanks blikken ze terug op een geslaagde dag.

Foto’s: Ghislaine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.