Eindelijk, eindelijk, ze lachen, ze lachen allemaal, niet te geloven !…moet onze dirigent Peter De Waele gedacht hebben. En inderdaad bij ‘Have a nice day’ stond Andantino in het Stadhuis bijna te swingen en met veel plezier te zingen. De toeschouwers konden het best appreciëren en bleven applaudisseren tot we het nog eens zongen. Het had nochtans wat voeten in de aarde gehad.

Ik geloof dat het twee jaar geleden is toen we de eerste opmerking kregen. Het was  op een repetitie in de winterkapel, buiten was het guur weer en dat stond op de gezichten te lezen. Zodanig dat onze dirigent dacht dat we kwaad waren op hem: “Ik zie hier niemand lachen, probeer dat eens “. Blijkbaar moet de hint niet blijven hangen zijn want af en toe kregen we hetzelfde verzoek te horen. De combinatie lachen en zingen tegelijk, is bij mij slechts enkele maanden geleden doorgedrongen. Bij het bekijken van een van onze optredens op dvd zag ik bijna niemand met een lachend gezicht. Toen dacht ik plots aan de opmerking van Peter, deed moeite om een lachje op mijn gezicht te toveren en kreeg een ‘reeds beter’ van de spiegel waarin ik stond te grimassen. Ik moet zeggen dat de wereld er leuker uitziet als je die met pretoogjes bekijkt. Of de andere koorleden hetzelfde gedaan hebben weet ik niet, maar iedereen is dit keer met brio geslaagd in de cursus ‘zingen en lachen tegelijk’……geduld kan soms lonend zijn.

Oh ja, na afloop van het Ceciliaconcert kregen we van de toehoorders behoorlijk veel positieve reacties voor de koorzang.  Zeker ook voor het vioolduet  van Annemie Van Bruyssel en kleine  Fiene  De Waele die op vertederende manier de show stalen. Als Fiene zin zou hebben in koorzang, wordt ze vast ons leukste sopraantje (dat nog mooi viool speelt ook).  De saxofoonsolo van Tine was weer prachtig en onze sprekers Wim Casier, die in topvorm was en Karel Moerenhout deden de toehoorders meermaals lachen.

Zeker mogen we onze gelegenheidspianist Derek De Blauwe niet vergeten en onze dirigent Peter De Waele, die ons uitstekend door de moeilijke passages begeleidden.

Zo en binnenkort komt ons Kerstconcert er aan, ik kijk er al naar uit.

 

Groetjes,

 

Mathieu

Foto’s Johan Teerlinck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.