December is elk jaar weer een drukke maand, met veel repetities en optredens. Na het Ceciliaconcert begin november wordt de pees er nog wat harder opgelegd en de repetities worden zwaarder: deadlines dienen te worden gehaald en de tijd is kort om alle kerstliederen terug op punt te krijgen.

 

Er komt gelukkig steun van bovenaf: op 5 december bezocht de goede Sint ons nieuw repetitielokaal en bracht voor elk koorlid een leuk presentje mee! Het was Sinterklaas duidelijk dat elk koorlid het vorige jaar met veel inzet en passie gewerkt had!

Op zaterdag 9 december waren heel wat Andantino-leden present op de kerstmarkt van Villa Njam, een kleinschalig Vilvoords privé-initiatief waar momenteel 4 jongeren met een mentale handicap een zinvolle dagopvang krijgen. Sopranen Lut, Annemie en Grietje, alt Tine, tenoren Björn en Bart en bas Wim vormden onder leiding van dirigent Michel “The Bassclass Singers”. Dit nieuwgevormde ensemble bracht een programma van kerstliederen, waarvan vooral het vierstemmige “Down in Bethlehem” en “Joy to the World” in de smaak vielen, naast kerstklassiekers als “Stille Nacht”, “De herderkens lagen bij nachte”, “Ere zij God” en “Nu sijt wellecome”. Onder het publiek bevonden zich, naast de organisatoren, ook de burgemeester en enkele schepenen en eveneens enkele collega-zangers van het koor St. Aloysius. Het was voor allen een hartverwarmende namiddag (maar dan wel met ijskoude voeten wegens de eerste winterprik)

Zaterdagavond 16 december was er dan het kerstconcert van de Orgelkring, waar Andantino naast Cantima en de Ad-hocsingers uit Zeeland het beste van zichzelf gaf. Een uitgebreid verslag van deze avond staat in een apart artikel.

Daags na het kerstconcert verzamelde Andantino in de vroege namiddag om, op aanvraag van Mevr. Maria De Wit van Orchis een kerstoptreden te verzorgen in de pop-upwinkel in het Ortshuis in de Leuvensestraat. Onder leiding van Peter brachten we een kerstprogramma dat zeer gesmaakt werd door het aanwezige publiek, waaronder zich o.a. de kerstman bevond. Ook die zondag was het nog enigszins koud, maar tijdens de pauze konden we ons verwarmen met glühwein en warme wafels, zodat ook ons tweede optreden vlekkeloos passeerde. We bedanken mevr. De Wit voor de attentie waarmee ze elk koorlid verraste!

En uiteindelijk waren er nog de vieringen van Kerstmis.

Op Kerstavond verzamelden we in de basiliek van O.L.Vrouw ten Troost voor de Middernachtmis. Na enkele inleidende kerstliederen, afgewisseld door pianospel van Peter, begon de stemmige eucharistieviering met de geboorte van Jezus en het leggen van het Kind in de kribbe door de priester. Een volle kerk had duidelijk deugd van deze ingetogen middernachtsdienst, waar Andantino voor de muzikale omlijsting zorgde. Een impressie vind je hier

 

Amper uitgerust van de middernachtmis kwamen we samen op het doksaal van onze eigen “Grote Kerk” voor de uitbundige Kerstviering van 11 uur. Dank zij de warme thee kreeg iedereen zijn stem weer in orde om het beste van zichzelf te geven, waardoor ook deze kerstdienst een echte jubelviering werd, afgesloten door een feestelijk “The First Nowell”.

Daarmee sloot Andantino het jaar 2017 af, en kunnen de koorleden genieten van een verdiende vakantie, net voldoende om de stem weer op te laden want op 10 maart 2018 dient ons jubileumconcert “20 jaar Andantino” zich aan…

Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.