Het Ceciliaconcert is een jaarlijks weerkerend evenement. Het is november geworden, de dagen worden korter, en de Stad Vilvoorde organiseert naar aanleiding van de patrones van de muzikanten elke zondag van deze maand een Ceciliaconcert. Elke muziekvereniging kan dan in de feestzaal van ons stadhuis zijn beste beentje voorzetten.

Ook Andantino is dit jaar van de partij en op een zonnige zondagnamiddag verzamelen we dan ook voor dit ondertussen klassiek geworden concert. Een geweldige opkomst van een trouw publiek noopt ons stoelen bij te zetten en ook onze, nochtans grote, voorraad programmablaadjes is veel te vroeg volledig uitgedeeld.

Om exact 15 uur is het dan zo ver: de koorzangers palmen het podium in. Voor enkele nieuwe leden is dit nog onwennig, maar ze worden op hun gemak gesteld door de meer ervaren koorzangers.

Voorzitter Karel heet iedereen van harte welkom in naam van het gehele koor en bedankt het stadsbestuur voor de organisatie van dit concert. Daarna loodst onze nieuwe presentatrice Sophie het publiek door ons programma: met een enorm gevoel voor humor beschrijft ze elk nummer dat we zouden brengen, ingetogen waar het moet, uitbundig bij andere liederen. Haar frisse commentaren laten een frisse wind waaien doorheen ons optreden en we hopen dat ze dit nog lange tijd wil doen!

Na een korte intro (Hello, how are you?) komen eerst de thema’s “Liefde” en “Eeuwfeest wapenstilstand” aan bod. Het eerste thema bevat o.a. “My love is a red, red rose”, een ballade gecomponeerd door Raymond Schroyens op een tekst van de Schotse dichter Robert Burns. Zelfs Nobelprijswinnaar Bob Dylan is fan van dit lied!

Om de 100ste verjaardag van de Wapenstilstand te herdenken brengen we eerst het gevoelige en emotionele “Peace” van de jonge Zweedse componist Martin Åsander. Dit wordt gevolgd door een reprise van “In Flanders Fields”, een lied op de beroemde tekst van de Canadese militaire arts John McCrae. We brengen dit lied in dezelfde bezetting als in 2014, met een mooie solo van Jente!

We sluiten ons eerste deel af met “Autumn Fires”, een ballade op tekst van Robert Stevenson.

Nu mogen we even rusten terwijl Fiene, geassisteerd door Annemie (altviool) en Elie Van Looveren piano), de Hongaarse folksong “Friss Czardas” uit haar viool tovert.

In het tweede gedeelte heeft Peter zowel nieuw werk geprogrammeerd (Make no noise, Leave a light on), als echte klassiekers (May it be, Nkosi Sikelel’ iAfrika).

De “Bourrée” van Wolfgangs’ vader Leopold Mozart zorgt voor een humoristische noot om het publiek alert te houden.

En ook het huwelijk in juni van onze leden Carine en Guy wordt niet vergeten door het brengen van de nummers “Can’t help falling in love” en “I’ve got peace like a river”.

Een uitbundig applaus is ons deel en we zingen “Autumn Fires” als toegift.

Een dankwoord gaat naar onze gelegenheidsbegeleider Elie Van Looveren op de piano, naar het stadsbestuur, maar in de eerste plaats naar ons trouw publiek!

Tot volgend jaar!

 

Foto’s Johan Teerlinck

“Leave a light on”, “Peace” (video’s Herman De Backer en Johan Teerlinck) en “In Flanders Fields” (video Erik De Groef) zijn te bekijken en te beluisteren in onze video-sectie. “In Flanders Fields” onder de titel “Andantino’s Ceciliaconcert 2018”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.