sdr

Voor het derde jaar op rij mochten we in onze Andantino-familie een huwelijk meemaken. Deze maal kondigde alt Sophie aan dat zij en haar Gunther in het huwelijksbootje zouden stappen. En ze gaf dadelijk mee dat ze hun feest niet echt klassiek wensten te organiseren!

De uitnodiging voor het feest ging samen met de vraag om ook op hun huwelijk enkele liederen ten beste te geven. En met haar liederenkeuze haalde ze meteen Peter en de rest van het koor uit hun comfortzone. Het trouwlustige koppel vroeg niet naar “The Beauty of the Earth”, noch naar “In this Heart” of andere diergelijke wedding songs. Volgens hun speciale wens zou het koor “Nothing else matters” van Metallica en de Beatles-klassieker “All you need is Love” brengen tijdens een romantische ceremonie aan het begin van het avondfeest.

De uitnodiging ging gepaard met een webadres, waar het concept van hun feest werd uitgelegd. We schrokken ons een (gek) hoedje toen we merkten dat het huwelijk zou doorgaan volgens het thema “Alice in Wonderland”. En we schrokken nog wat harder nadat we te weten kwamen dat alle gasten verwacht werden in aangepaste kledij!

Dus, terwijl we repeteerden voor Kerstmis, Pasen en alle feestelijke gelegenheden tussenin, terwijl we de Messiah van Händel beter en beter leerden kennen, begon elke zanger zijn kleerkast uit te kuisen in de hoop iets te vinden wat in het huwelijksthema paste. En veel was er niet te vinden…

Maar er werd dapper gezocht naar oplossingen. Iedereen gaf mekaar tips en websites als Large, Zalando en Bol passeerden de revue. Een studiereis naar Aalst, carnavalhoofdstad bij uitstek werd gepland! En zie… oplossingen werden stilaan gevonden: witte konijnen, mad hatters, hele kaartspelen (inclusief hartenkoningin en dito koning) werden gevormd. Kledij werd besteld tot in China toe!

Na Pasen werd het tijd om de liederen in te oefenen en dat bleek een hardere noot om kraken dan verwacht. Heel wat koorleden (dirigent incluis) beten er hun tanden op stuk. Maar met de harde wilskracht eigen aan Andantino-leden, samen met het verzetten van een hoop thuiswerk, kregen we de eigentijdse muziek onder de knie. Allé, eigentijds: “Nothing else Matters” dateert uit 1992, “All you need is Love” zelfs al van 1967.

En toen waren we er klaar voor!

Op 25 mei was een Andantino-afvaardiging getuige van het ja-woord van Sophie en Gunther tegenover de ambtenaar van de Burgerlijke Stand in de trouwzaal van Vilvoorde. Met Lut, Agnes, Ingrid, Karel en Bart waren zelfs alle stemmen vertegenwoordigd! Een stralende bruid en dito bruidegom ontvingen de felicitaties van de aanwezigen tijdens een stemmige receptie. Sophie zag er gewoonweg prachtig uit in haar trouwkleed met paarse accenten, en ook Gunther stal de show met zijn unieke “Mad Hatter”-feestkledij.

’s Avonds kwam iedereen bijeen aan feestzaal Eldorado in Humbeek, waar de trouwfuif doorging. Het ene na het andere koorlid kwam binnen
in bijzonder kostuum en iedereen keek zijn ogen uit. Speciale accenten, zoals “uurwerklenzen” werden niet geschuwd.

Tijdens een echt ontroerende ceremonie, waarin een hoofdrol werd gespeeld door Sophie’s dochters, brachten wij onze songs. En iedereen zag dat het goed was…

Daarna barstte het feest in volle hevigheid los. Time Machine bracht ambiance in de keet en heel Wonderland swingde en zong dat het een lieve lust was. De drank vloeide rijkelijk en het bruidskoppel had ook voor innerlijke versterking gezorgd middels een portie friet van bij de frietchinees naast de feestzaal. Toen de jongens van Time Machine na lange tijd het beste van zichzelf gegeven hadden werden ze vervangen door een DJ. Ook die zorgde voor een groot energieverbruik op de dansvloer tot in de vroege uurtjes…

Sophie en Gunther: de hele Andantino-familie feliciteert jullie met jullie huwelijk en wenst jullie veel geluk en voorspoed toe in jullie verdere leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.