November is traditioneel de Ceciliamaand. Alle Vilvoordse muziekverenigingen zetten hun beste beentje voor ter ere van hun patrones, de heilige Cecilia. Het stadsbestuur van Vilvoorde organiseert daarom gedurende de novembermaand een cyclus concerten in het teken van Cecilia. Harmonieën, orkesten en ook ons koor kunnen op het podium in de feestzaal van het stadhuis hun achterban verwennen met muzikale hoogtepunten.

Op 10 november was het de beurt aan Andantino om zijn muzikale bijdrage aan deze concertenreeks te geven. Zoals elk jaar had Peter ons klaargestoomd om een hoogstaand programma te brengen. Sophie had, zoals verleden jaar, weer voor een literaire omkadering van ons repertoire gezorgd, waarbij ze God weet welke heiligen aanriep. En Thijs Geeraert was onze gelegenheidsbegeleider op de piano.

En toen was het grote moment aangebroken: we kwamen in stilte op en begonnen ons programma dan ook heel stillekens met “Make no noise”. Dat dan werd gevolgd door een herfsttrio: “Autumn fires”, “Vaarwel, mijn zoete lief” en “La Nuit”

Na een muzikaal intermezzo van Annemie presenteerde Sophie al het slotgedeelte van ons concert, snel corrigerend naar het tweede deel. Hier brachten we een meer populair gedeelte van ons repertoire, met o.a. “Halleluja” van Leonard Cohen en “You raise me up”. Voor het eerst in heel vele jaren brachten we ook “Can you feel the love tonight”, een nostalgisch moment voor oude getrouwen: leden en ex-leden.

Na het instrumentale nummer uit “The greatest Showman”, gebracht op altsax door Tine en begeleid door Thijs op de piano, werkte het koor zich dan in het slotgedeelte naar een hoogtepunt toe. Baba Yetu (het Onze Vader in het Swahili) is nieuw op ons programma en zorgde voor een swingende sfeer. Dat werd gevolgd door het Russische volkslied “Gdjè eta ulitsa” dat afsloot met een daverend “Damina ma yá”!

Het publiek was voor het slotlied helemaal opgewarmd (niet in het minst door de temperatuur in de zaal) en mocht het slotlied, de Beatles-klassieker “All you need is Love” begeleiden op de kazoo. Dat gebeurde dan ook met veel enthousiasme! Een reprise van dit nummer was dan ook hun deel!

Na het applaus werd de dag afgesloten met een etentje in het Stropelleke.

Tot volgend jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.