Peter De Waele (° Vilvoorde 1970) studeerde aan het Lemmens-instituut te Leuven en behaalde er een eerste prijs voor orgel, notenleer en harmonie. Daarna vervolledigde hij zijn studies aan het Koninklijk Muziekconcervatorium te Brussel bij Luk Bastiaens, waar hij met grote onderscheiding het meesterdiploma voor orgel behaalde. Hij volgde nog meestercursus bij Jos Van Immerseel, bij Jean Boyer specifiek voor de franse barokmuziek en kreeg ook les van Heinz Lohmann om de orgelmuziek van Max Reger onder de knie te krijgen.

Peter is sinds 1997 aangesteld als organist-titularis van de Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoop-kerk te Vilvoorde. Hij is ook dirigent van het gemengd vierstemmig koor Andantino sinds de oprichting in 1998.

Daarnaast is Peter De Waele ook professioneel actief in de orgelbouw waar hij tewerkgesteld is bij Pieter Vanhaecke uit Erps-Kwerps. Deze staat in voor restauraties en algemeen onderhoud van kerkorgels.

Peter De Waele concerteerde reeds vele malen in België en ook al enkele keren in Duitsland te Lübeck en Limburg-an-der-Lahn, samen met een koor o.l.v. Leo Van Nevel.

Sinds 2007 speelt hij mee in een samengesteld ensemble o.l.v. Walter Vergaelen dat jaarlijks enkele cantates van J.S. Bach uitvoert.

Peter is sinds 2014 aangesteld als orgelleerkracht in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Vilvoorde.