Ons koor werd geboren in de lente van 1998 uit de samensmelting van het Vilvoordse OLV-koor en het Vilvoordse jongerenkoor. Al snel vond het een eigen ritme. Niet zo traag als andante maar toch ook niet moderato. Andantino betekent exact dat!

Peter De Waele was van bij aanvang onze professionele koorleider en hij dirigeerde ons vierstemmig en vakkundig de 21e eeuw in.

Het oude kerkkoorrepertoire werd verruimd en kreeg nieuwe impulsen. Zo leerden we naast Gregoriaanse gezangen ook Mozart en Haendel smaken. We raakten in vervoering van John Rutter. We wiegden op musicaltonen en lachten onze rimpels weg bij graag gezongen drankliederen. We dweepten met de lyriek van middeleeuwse teksten en laafden onze zangdorst aan diverse Ierse of Italiaanse volksliedjes of aan een Oudfranse rondedans. Onder muzikale begeleiding of a capella.

Dat bracht ons steeds vaker buiten de kerkliturgie op diverse podia. Tot in Nederland (o.a. Middelburg) en Duitsland (Bruchhausen, Sauerland) toe.Enkele hoogtepunten? De Volkorenfestivals in Middelburg maar vooral onze jubileumconcerten in 2009 (10 jaar/CC Bolwerk) en 2018 (20 jaar/O.L.Vrouw van Goede Hoopkerk). Uiteraard ook de Humbeekfestivalitis in 2012 waar we o.a. het genoegen smaakten om samen met een paar honderd zangers een stuk te brengen uit Carmina Burana. De diakenwijding van Christuraja Lourdusamy in de Sint-Romboutskathedraal te Mechelen bracht ons door rechtstreekse streaming in internationale belangstelling. En 2020 brengt ons opnieuw het optreden “De Vlam” van de Humbeekse harmonie waar we met 7 andere koren een groot geheel vormen!

En nu? We zingen nog steeds! En graag! En we zijn intussen vrienden geworden die lief en leed delen, ook buiten het koorgebeuren om. Bassen, tenoren, alten en sopranen.
En jij mag er bij! Of je nu jong of iets minder jong bent. Of je nu bast of hoog gaat.

Beluister ons via één van de youtube- links op de site. Misschien is het wat voor jou?
Contacteer ons dan of laat je door ons vinden tijdens één van onze dinsdagavondrepetities. Wij bezorgen jou vast die leuke, gezonde verslaving die zingen nu eenmaal is!
Zing met ons! Doe het andantino! Maar ZING!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.