Donderdag 9 mei 2013 was eerder aangekondigd als een wat grijze lentedag met een wolkje regen en een toefje wind. Maar de weergoden hadden daar anders over beslist en dus vonden we die ochtend al snel onze glimlach bij het zien van de hemel die zichzelf azuurblauw had ingekleurd met in het midden een stralend lentezonnetje. Jiehaa! De glimlach op onze koormonden verbreedde zich bij het zien van de negen fraai uitgedoste eerste communicantjes die zich aanboden tijdens de viering in onze parochiekerk. Eén van die negen was Jente, de oudste dochter van Griet en Peter én de kleindochter van onze voorzitter Karel. Natuurlijk was zij voor ons met voorsprong de mooiste van het lot!

Het koor had zich de weken daarvoor de Elly&Rikkert-stijl van de nieuw aangebrachte liedjes goed eigen gemaakt en ik denk wel dat iedereen kon horen en zien dat we ze graag hebben gezongen. En waar het koor ‘Jezus’ gewild liet vallen, raapten de kinderen hem moeiteloos zingend op! De jazzy sound van de sax – dank je Tine! – en het elektriserend geluid van Wim, de gitarist, vormden een mooie aanvulling op het pianospel van Peter.

Voor het eerst werd het brood gebroken voor deze negen jongens en meisjes en onze glimlach – intussen gegroeid van oor tot oor! – kon zelfs niet worden weggeblazen door dat heftig lentewindje dat ons fluisterend tegemoet waaide op de trappen van de kerk toen ons koor zich opstelde voor een groepsfoto.

Cheese! Andantocààààààààààrrrrr!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.