Andantino is 20 jaar jong                       10 maart 2018

Het applaus viel klaterend over ons neer, een staande ovatie was ons deel, het gevolg van twee uur muziek en liedjes brengen. De mooi verlichte Onze Lieve Vrouwekerk stond er stralend bij en wij mochten voor één keertje de plaats van het altaar innemen. Tegenwoordig zijn die verplaatsbaar, er komt geen hamer of beitel meer aan te pas. Een bomvolle kerk aanhoorde de prachtige liedjes die we ten beste gaven. Daar waren er vrolijke maar eveneens nogal serieuze bij zoals Tebie poiem, Halleluja van Leonard Cohen, May it be en You raise me up. De vrolijke droegen titels als Zingen bij Andantino, Duizend liedjes, Tourdion, Hallo Django en Wild Rover. Uitslovers als wij zijn brachten we liefst 21 liedjes, uitgesmeerd over twintig jaartjes Andantino. De nieuwelingen in het koor (ik ben er zo eentje) moesten maar een tandje bijsteken. Liefst tien liedjes van de beginjaren moesten bijgeleerd. Naargelang de tijd begon te dringen brachten de meesten hun huiswerk en les mee naar huis. Er kwamen zelfs twee extra repetities aan te pas om de puntjes op de i te krijgen. Op de laatste extra stonden tenors en bassen te luisteren naar de mooie samenzang van de dames. (bij Open thou mine eyes).We waren telkens te laat om in te vallen en kregen opmerkingen van de dirigent…..maar de sirenenzang was te mooi om te negeren. Het was echter allemaal meer dan de moeite waard en na het concert werden er bloemen uitgedeeld. Die waren voor onze immer enthousiaste dirigent Peter De Waele, voor Derek De Blauwe voor zijn uitstekende  pianobegeleiding en kleine conference die hij ten beste gaf. Eveneens werden Tine Clarysse op saxofoon en Anne-Mie Van Bruyssel op altviool in de bloemetjes gezet vanwege hun prima begeleiding bij enkele van onze nummers. David werd eveneens bedacht, om de prachtige verlichting en natuurlijk onze twee sprekers Karel Moerenhout en Wim Casier die weer voor de leuke noot zorgden. Na de vertoning stond de schuimwijn in het Stadhuis te wachten . Enkele koorleden van Cantima bezorgden de drankjes, waarvoor onze dank. De koorleden kregen als goed geheim gehouden verrassing , elk een gepersonaliseerde revue  over de geschiedenis van 20 jaar Andantino….prachtig hoor, heel mooi . Dit presentje kwam van onze Fanclub of beter gezegd van Johan en Herman, die al het drukwerk voor hun rekening namen. Zelfs het Bestuur was hier niet van op de hoogte. Hartelijk dank hiervoor, niet te geloven.

 

Groetjes aan iedereen en tot over vijf jaar….

Mathieu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.